Invloed | Robert B. Cialdini

Invloed is het meesterwerk waarin de diverse principes van overtuiging gepresenteerd worden door Robert B. Cialdini. Vanuit zijn onderzoek in de sociale psychologie heeft hij diverse overtuigingsprincipes geïdentificeerd, waaronder commitment en consistentie, wederkerigheid, sociale bewijskracht, sympathie, autoriteit en schaarste. Als deze principes kun je inzetten om mensen te overtuigen om bepaald gedrag te vertonen. Als conversie specialist en verkoper is het essentieel om deze principes te kennen en toe te passen.

Overtuigings­principes Cialdini

Dit meesterwerk mag absoluut niet in je boekenkast ontbreken. Het geeft je inzicht in de knoppen waar je aan kunt draaien, als je iemand wilt beïnvloeden. De principes van overtuiging worden in de beroepspraktijk al veel toegepast. Nog altijd zijn ze erg effectief. Denk maar eens aan de gratis gadgets die je van verkopers krijgt. Geef je iets aan iemand? Dan voelt deze persoon zich verplicht om iets terug te doen. Het principe sociale bewijskracht wordt online veel gebruikt. De klantbeoordelingen op e-commerce sites zijn hiervan een mooi voorbeeld.

Beoordeling

De bestseller Invloed van Cialdini moet je echt gelezen hebben. De principes van overtuiging zijn enorm bruikbaar. Zowel in de online als offline wereld kun je mensen ermee overtuigen. De theoretische onderbouwing van het boek is top. De leesbaarheid is prima. Al raad ik je aan om met je volle verstand in het boek te duiken!

Invloed

€ 26,50
8

Theoretische onderbouwing

8.0/10

Leesbaarheid

7.0/10

Praktisch toepasbaar

9.0/10

Sterke punten

  • Prettig leesbaar.
  • Goede theoretische onderbouwing.

Zwakke punten

  • Praktische implicaties blijven soms achterwege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *