Één fan per dag | Jos Burgers

Jos Burgers heeft al heel wat bestsellers op zijn naam. Boeken als de Wet van Snuf (2014) en Gek op gaten (2012) kenmerken zich door de prettige leesbaarheid en leuke anecdotes. Één fan per dag (2017) is een mooie opvolger in deze reeks. In het boek staat de vraag “Hoe overtref je de verwachtingen van klanten?” centraal. Het antwoord van Jos Burgers is: Zorg dat je één fan per dag maakt. Inspiratie voor zijn boek haalt Burgers uit de honderden seminars, congressen en andere bijeenkomsten waarop hij de afgelopen jaren mocht spreken. De vele leuke anecdotes die hij op basis hiervan vertelt maken het boek 100% de moeite waard.

Inspirerende anecdotes

In de inleiding zegt Jos Burgers dat één fan per dag een eenvoudig boek is. Deze uitspraak maakt hij in de rest van het boek waar door de korte hoofdstukken waarin de vragen Wat? Waarom? Hoe? Wanneer? Wie? Waarmee? Waarom niet? beantwoord worden. De theoretische onderbouwing van het boek is daardoor goed op orde. De leuke anecdotes zorgen voor inspiratie. Je kunt de volgende dag al bij je eigen bedrijf aan de slag met het maken van fans. Omdat de verwachtingen van klanten alleen maar toenemen, is het essentieel om van klanten fans te maken.

Het concept één fan per dag werkt

Na het lezen van het boek geloof je in het concept één fan per dag. Als je als medewerker gefaciliteerd wordt om klanten blij te maken, dan doe je dat natuurlijk graag. Op de vraag hoe je het organisatorisch kunt inrichten, zou nog wat meer diepgang mogelijk zijn. Al is een bottom-up verandering natuurlijk ook mogelijk. Start het initiatief met een aantal collega’s en inspireer elkaar door mooie voorbeelden te delen. Naar mijn idee is dit boek een aanrader voor mensen die op hun werk impact willen maken voor de klant. En dat wil toch iedereen?

Één fan per dag

€ 20,-
8.3

Theoretische onderbouwing

7.5/10

Leesbaarheid

9.0/10

Praktisch toepasbaar

8.5/10

Sterke punten

  • Leuke anecdotes
  • Korte hoofdstukken
  • Inspirerend concept

Zwakke punten

  • Weinig diepgang op bepaalde vlakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *